Caktohen datat e Maturës 2019 për afatin e qershorit

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi ka marrë vendim për caktimin e datave të mbajtjes së provimit të Maturës Shtëtërore për afatin e qershorit. Sipas këtij vendimi, pjesa e parë e Matyrës Shtetërore do të mbahet nga data 5 deri më 8 qershor 2019, ndërsa...
Më shumë

Caktohen datat e testit të maturës në afatin e dytë

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi, ka marrë vendim për datat e mbajtjes së provimit të Maturës Shtetërore 2018 në afatin e dytë. Sipas këtij vendimi, maturantët e mbetur për afatin e dytë të Maturës, do t’i nënshtrohen provimit më datë 28 gusht 2018...
Më shumë

Publikohen rezultatet e Testit të Maturës 2018, kalueshmëria 73.3 për qind

Komisioni Shtetëror i Maturës (KSHM) ka mbajtur konferencë për media ku u bë publikimi i rezultateve të maturës shtetërore. Siç raporton ky komision, nga rezultatet finale del se 73.3 % e nxënësve kanë kaluar testin e maturës shtetërore. Një shkallë më e lartë e arritshmëris...
Më shumë

Njoftim për rezultatet e testit të maturës

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, njofton se për shkak të disa problemeve teknike dhe festës së Fitër Bajramit, publikimi i rezultateve të testit të Maturës Shtetërore 2018 do të bëhet më datë 21 qershor 2018. Maturantët kanë të drejtë ankese 3 ditë pune, ndërsa...
Më shumë

MASHT cakton datat e testit të maturës

Provimit të Maturës Shtetërore së pari do t’i nënshtrohet regjioni i Ferizajt dhe Gjilanit, ku në këtë regjion testi i parë do të mbahet më 28 maj, ndërsa testi i dytë më 5 qershor. Vetëm një ditë më pas më 29 maj provimit te parë të maturës do t’i nënshtrohet regjioni ...
Më shumë

MASHT diskuton për maturën shtetërore 2018

Komisioni i Maturës Shtetërore sot do të mbajë takim nga ora 14:30 ku do të diskutohet rreth përgatitjeve për organizimin e Maturës Shtetërore 2018 Në këtë takim do marrë pjesë edhe ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi, ku pas takimit, do të mbahet...
Më shumë

Ekspertët këshillojnë heqjen e testit të maturës

Rreth 31 mijë maturantë pritet t’i nënshtrohen këtë vit provimit shtetëror të maturës, prej tyre 26 mijë që janë të këtij viti dhe 6 mijë që kanë mbetur nga vitet e kaluara. Ministria e Arsimit, e Shkencës dhe e Teknologjisë (MASHT) ka konfirmuar se janë në fazën finale të...
Më shumë

MASHT fillon përgatitjet për provimin e maturës shtetërore 2017

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami, ka takuar koordinatorët për organizimin e Provimit të Maturës Shtetërore 2017, me ç’rast është shprehur i kënaqur për përzgjedhjen për herë të parë të koordinatorëve për mbarëvajtjen e procesit të Testit të Maturës...
Më shumë

Provimi i Maturës do të zhvillohet në ambiente të mbyllura

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT) ka marrë vendim që Provimi i Maturës sivjet të organizohet në ambiente të mbyllura, me qëllim që të eliminohen keqpërdorimet e mundshme. Madje, nëpër klasa do të lejohen vetëm 15 nxënës, ndërsa edhe monitorimi do të jetë...
Më shumë

Ministri Bajrami bisedoi me udhëheqës komunal dhe udhëheqës të shkollave për Provimin e Maturës

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami, është takuar sot me kryetarë të komunave, drejtorë komunal të arsimit dhe drejtorë të shkollave të mesme të larta të Kosovës, me të cilët ka biseduar për administrimin e Provimit Shtetëror të Maturës, pjesa e parë e...
Më shumë